LOL   -----------------------------  www.lapsenoikeus.info  ---------------------------------  antti.heiskala@lapsenoikeus.info  ------------------------------------  LOL-etusivulle
13.11.2006

----- Original Message -----
From: Antti Heiskala
To: tuula.haatainen@stm.fi ; leena.luhtanen@om.fipresidentti@tpk.fi ; johannes.koskinen@eduskunta.fi ; lapsiasiavaltuutettu@stm.fi ; mariakaisa.aula@stm.fi ; paivi.romanov@stm.fi ; liisa.hyssala@stm.fi ; tiina.astola@om.fi ; tytti.solantaus@stakes.fi ; vappu.taipale@stakes.fi ; sirpa.taskinen@stakes.fi ; vlaunis@utu.fi ; heta.gylling@helsinki.fi ; niina.laajapuro@amnesty.fi ; pentti.kotoaro@unicef.fi ; Inka Hetemäki ; irja.avonius@ykliitto.fi ; paivi.hirvela@om.fi ; hannele.varsa@stm.fi ; Tomi Timperi ; varanka@mappi.helsinki.fi ; ben.zyskowicz@eduskunta.fioras.tynkkynen@eduskunta.fi ...........................
Cc: tuula.tamminen@pshp.fi ; heikki.sariola@lskl.fi ; hannele.torronen@etu.inet.fi ; helena.hiila@vaestoliitto.fi ; raisa.cacciatore@vaestoliitto.fi ; maarit.tastula@yle.fi ; matti.virtanen@yle.fi ; susanne.paivarinta@yle.fi ; ruben@moskito-tv.fi ; kari.tervo@tarinatalo.fi ; satu.miettinen@yle.fi ; jan.andersson@yle.fi ; mika.pettersson@stt.fi ; hs.paakirjoitus@sanoma.fi ; hs.politiikka@sanoma.fi ; hs.kotimaa@sanoma.fi ; hs.kulttuuri@sanoma.fi ; hs.sunnuntai@sanoma.fi ; hs.kuukausiliite@sanoma.fi ; nyt@sanoma.fi ; hs.tanaan@sanoma.fi ; janne.virkkunen@sanoma.fi ; reetta.merilainen@sanoma.fi ;........................@sanoma.fi ; kari.kivela@iltalehti.fi ; Juhaveli.Jokinen@iltalehti.fi ; petri.hakala@iltalehti.fi ; matti.apunen@aamulehti.fi ; kari.hokkanen@ilkka.fi ; sinikka.valikoski@etelapohjanmaa-lehti.fi ; jorma.hernesmaa@esaimaa.fi ; risto.uimonen@kaleva.fi ; juha.tolonen@kaleva.fi ; isto.laaksonen@satakunnankansa.fi ; juha.luotola@satakunnankansa.fi ; max.arhippainen@hbl.fi ; barbro.teir@hbl.fi ; henri.forss@hbl.fi ; tapani.ruokanen@kuvalehdet.fi ; ismo.silvo@yle.fipaivi.istala@yle.fi..................@mtv3.fi ; ...............@nelonen.fi ;..........@unicef.fi ........................@ykliitto.fi ; ...................@amnesty.fi ; amnesty@amnesty.fi ; ........................; eric.comet@gmail.com ; maria.guzenina@kolumbus.fi ; nina.af.e@kolumbus.fi ; j...............@stm.fi ;...............i@stakes.fi ; ..........@pakk.poliisi.fi ; marja.vuento@poliisi.fi ; ..............@poliisi.fi ;.............@om.fi ; .............@om.fi
Sent: Monday, November 13, 2006 2:40 PM
Subject: Tasa-arvoministerimme jakoi Vuoden Isä - palkinnon isänsä surmaavasta pojasta väitöskirjansa tehneelle Hannu Säävälälle
Antti Heiskala
13.11.2006
 
 
 
 

"Vuoden Isäksi" isänsä surmaavasta pojasta väitöskirjansa tehnyt mies!
 
 
 
Hei!
 
Näin tuli sitten yhä vain tasa-arvoisempi Siittiönpäiväkin vietettyä, ja sen kunniaksi saimme jopa uuden uutukaisen "Vuoden Isän"!
 
Miehen ja naisen välisen tasa-arvon suhteen tarkka tasa-arvoministerimme Tuula Haatainen  ( SDP ) valitsi Vuoden Isäksi isänsä surmaavasta pojasta väitöskirjansa tehneen Hannu Säävälän  - Voisiko isyyden kannalta positiivisempaa signaalia tässä maassa enää antaakaan.  Raatiin antoi suuren asiantuntemuksensa mm. Naisjärjestöt yhteistyössä Nytkis.
 
 
Lasten lähtökohtaisestikin oikeuden isään vain kuukausi sitten kieltäneen ministeriön perusteluista "Vuoden Isä"-palkinnolle (  koko tiedote oheistettuna alimpana, kirjoittajan korostuksin ) :
 STM : "Vuoden Isä -palkinnolla halutaan kiinnittää huomiota isän merkitykseen ja rooliin vanhempana. Lapsilla on oikeus molempiin vanhempiin ja molemmilla vanhemmilla on yhtäläinen oikeus olla mukana lapsen kasvussa." 
 
"Vuoden Isä"-palkinto jaettiin siis isänsä surmaavasta pojasta väitöskirjansa tehneelle miehelle. Mutta miksi oikeastaan siedämme ministeriä ja ministeriötä joka ei kykene kuin valehtelemaan ja lapseen kohdistuvaan pahantekoon ?
 
 
 
 
 
Lapsiin kohdistuva väkivalta  ja Sosiaali- ja terveysministeriö


Tästä aiheesta olen kirjoittanut useasti aiemminkin: väkivaltarikoksista tuomittujen tausta on liki sataprosenttisesti sellainen jossa heitä on pahoinpidelty lapsuudessaan ("kuritettu fyysisesti") . Tuotakin taustaa vasten ei olekaan vaikeaa ymmärtää mikä olisi kaikkein ensisijaisin tehtävä väkivaltaisuuden vähentämiseksi. Tehtävä on kuitenkin hyvin vaikea, vaikka alkuun olemme päässeetkin, olemmehan vasta aivan viime aikoina saaneet tilaisuuden valottaa lapsiin kohdistuvan väkivallan todellisuutta - kiitos internetin jota on mahdotonta sensuroida kokonaan. 
 
Tilanne on se, että vallitseva valtakoneisto, Sosiaali- ja terveysministeriön johdolla, on keskittynyt vain ongelman piilottelemiseen ja etenkin ´eräiden tahojen´ osuuden asiaan kokonaan kieltämiseen - siihen tämänkin palkinnonsaajan saamat sosiaali- ja terveysministeriön jakamat palkinnot suoraan liittyvät, jakajien osalta  ( Hannu Säävälän "Miehen työ"-palkinto vuodelta 2000 )
 - eli todellisuudessa valtakoneistomme osallistuu Sosiaali- ja terveysministeriömme johdolla lapsiin kohdistuneeseen väkivaltaan, sen todellisuutta piilottelemalla ja vääristelemällä, sitä valkopesemällä, vähättelemällä sen merkitystä ( RAY -jupakka / naisjärjestöt ) - palkinnon jakajia myöden - yrittäen kieltää jopa lapsiin kohdistuvan väkivallan tutkiminen, vähintään tutkimisen rahoittaminen, "koska siinä ei puututa väkivallan perusongelmaan".  Toiminta onkin ollut oikeasti täysin rikollista, mutta maallemme tyypillisesti se ei tunnu juuri ketään kiinnostavan, ei edes tiedotusvälineitä. 
 
Kaino kysymys, johon en tule koskaan saamaan vastausta: Miksi siedämme ministeriä ja ministeriötä joka ei kykene kuin valehtelemaan?

 VUODEN ISÄ-PALKINTO"STM TIEDOTTAA 

                                                                                                                                                                              11.11.2006 
 
Tiedote 470/2006
Hannu Säävälästä vuoden isä 2006


Oululainen psykiatri ja perheterapeutti Hannu Säävälä on vastaanottanut ensimmäisen Vuoden Isä -palkinnon lauantaina 11.11.2006 Helsingin Säätytalolla. Ensimmäisen Vuoden Isän palkitsi sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen. Jatkossa palkinnon luovuttavat vuorovuosina sosiaali- ja terveysministeri ja peruspalveluministeri isänpäivänä tai juuri sitä ennen. Vuoden Isä -palkinnon suojelija on tohtori Pentti Arajärvi. 

Hannu Säävälä on tarkastellut isyyttä monesta näkökulmasta. Hän on paneutunut lapsiperheiden arkeen työssään terapeuttina ja pedagogina. Hän on ollut mukana perustamassa Suomen ensimmäistä isyysneuvolaa Ouluun. Isille tarkoitetut isäryhmät ovat toimineet siellä yhteistyössä oululaisten neuvoloiden kanssa ja ne ovat tarjonneet isille mahdollisuuden keskustella isyydestä ja näkökulman siihen, miten olla ja viettää aikaa lapsen kanssa.

Säävälä on yksi Lapsi 2000 ry:n isyyspakkaukseen kuuluvan Isän Kirjan kirjoittajista. Kirjassa on käsitelty kattavasti mm. parisuhdetta, hoivaa ja hellyyttä, leikkejä, vauvan vaivoja, liikenneturvallisuutta jne.

Hannu Säävälä on käynnistänyt Oulussa myös mieskaveri-toimintaa lapsille, joilla ei jokapäiväisessä elämässään ole kokemusta miesten maailmasta taijoilla
ei ole pysyvää suhdetta biologiseen isäänsä. Näille lapsille järjestetään kaveriksi aikuinen, joka viettää lapsen kanssa aikaa esimerkiksi viemällä häntä harrastuksiin.

Hannu Säävälä on toiminut aktiivisesti oululaisissa miesryhmissä. Hän on tehnyt vuosia väkivallan vastaista työtä.

Hannu Säävälä on koulutukseltaan lääketieteen tohtori. Hän on tutkinut mm. isä-poikasuhdetta ja väitellyt aiheesta. Säävälällä on kaksi lasta, toinen 10- ja toinen 4-vuotias.

Säävälä on saanut tasa-arvoasiain neuvottelukunnan Miehen työ -palkinnon vuonna 2000, jolloin palkinnon teemana oli isyys.


Taustaa

Isän rooli on nostettu korostetusti esiin perhepolitiikassa ja yhteiskunnallisessa keskustelussa viime vuosina. Myös lainsäädäntöuudistusten avulla on haluttu tukea isän mahdollisuutta osallistua perheen ja lasten arkeen.

Vuoden Isä -palkinnolla halutaan kiinnittää huomiota isän merkitykseen ja rooliin vanhempana. Lapsilla on oikeus molempiin vanhempiin ja molemmilla vanhemmilla on yhtäläinen oikeus olla mukana lapsen kasvussa.

Palkinnolla halutaan myös vaikuttaa yleiseen ajattelutapaan niin, että se muuttuisi isyydelle myönteiseksi ja tukisi isien nykyistä laajempaa osallistumista perheen ja lasten arkeen.

Vuoden Isä -palkinto jaetaan henkilölle, joka on edistänyt omalla esimerkillään isyyttä ja lisännyt näin sen arvostusta tai toiminut yhteiskunnassa hyvän isyyden puolestapuhujana ja muuttanut näin asenteita myönteiseksi isyydelle ja isän vahvemmalle roolille perheen arjessa. Palkinto voidaan jakaa yhdelle tai useammalle henkilölle.

Vuoden Isä -ehdokkaat arvioidaan ryhmässä, jossa ovat mukana sosiaali- ja terveysministeriö, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Lastensuojelun keskusliitto, Väestöliitto, Miessakit ry sekä Nytkis ry. Päätöksen palkinnon saajasta tekee sosiaali- ja terveysministeri tai peruspalveluministeri.
 

Haastattelut:
Hannu Säävälä, etunimi.sukunimi@oulu.fi, puh. 040 537 3242 (haastattelut parhaiten perjantaina 10.11. kello 9 - 13.30 välillä).
tiedottaja Seniha Cihangir, etunimi.sukunimi@stm.fi, puh. (09) 160 774119, 050 358 6983

Lisätietoja:
erityisavustaja Kimmo Norrmén, etunimi.sukunimi@stm.fi, puh. (09) 160 73754, 040 722 6857"
 
 
 
 
 


STM
 
/ Tasa-arvoasiain neuvottelukunta
 
 /  "TASA-ARVON" "PYSYVIÄ ASIANTUNTIJOITA"


Kas näin TANEn pysyvä asiantuntija, Naisjärjestöjen keskusliitto :


"Keskusliiton mielestä on outoa, että RAY tukee laajasti sellaista väkivallan ehkäisytyötä, joka ei kohdistu em. suomalaisen väkivallan perusongelmaan, vaan ihmettelee RAY:n päätöstä kanavoida merkittäviä summia lähisuhdeväkivallan ehkäisyyn suunnatuista varoista valtakunnalliselle lastensuojelujärjestölle, Ensi- ja turvakotien liitolle
(ETU)."

lähde: http://www.naisjarjestojenkeskusliitto.fi/
 
 
 
 
 
Lapseen kohdistuva väkivalta:

"Kuopio 08.11.2002 Kari Karkola,
lääninoikeuslääkäri, dos.
 
Lapsen kuolemaan johtanut väkivalta:
lapsi ---------------------tekijä
 

lapsen ikä------ äiti-------isä--------muu

alle 1 v-------- 73 %------- 23 %-------4 %

1- 4 v --------- 63 %------- 29 %-------8 %

5-14 v --------- 41 % -------53 % ------6 % "


 
 


 
että sillee meillä Suomessa,
in the Land of Thousand - well, Lies.
antti heiskala
............................................................................................................ 


........................................................

LOL


LOL -ETUSIVULLE